שלושה מרכיבים שכמעט תמיד תמצאו אצלי במקרר – עגבניות, זוקיני וכדור מוצרלה
כי מבחינתי, אם יש אותם – יש לי בטוח מנת אירוח מושלמת אחת בשלוף!
וכן אתם לא טועים, כמובן שהשילוב הזה כבר עלה פה בבלוג ולא רק במתכון אחד
כי סוס מנצח לא מחליפים, פשוט צריך לתת עליו תזכורת לפעמים
מרכיבים (מנה לכ-4 סועדים)
עגבניות גדולות – 2-3 חתוכות לפרוסות דקות (אני השתמשת הפעם בעגבניות "ראף", אבל גם מגי או תמר זה אחלה)
זוקיני גדול – 1, חתוך לעיגולים עבים
מוצרלה פרסקה/בופאלה – 1 כדור (או 2 אם הם קטנים), קרועה לחתיכות
רוקט/אורוגולה – חופן עלים
בזיליקום טרי – 5-6 עלים טריים
לתיבול
שמן זית בנדיבות
חומץ בלסמי – כף
חומץ בלסמי מצומצם – נגיעות
מלח & פלפל גרוסים
___
* בגדול – הכמויות הן הערכה בלבד, תזרמו עם העין והטעם בהתאם לגודל המנה שאתם מכינים – הכל ייצא טעים, רק תזהרו לא להגזים עם הבלסמי, הוא מאוד דומיננטי!
הוראות הכנה, שלב שלב
בקצר וקולע – מחממים מחבת רגילה/פסים עם מעט שמן זית ומלח גרוס, קולים את הזוקיני על אש גבוהה כ 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת סימני צריבה יפים | מסדרים פרוסות עגבניה על צלחת הגשה, מפזרים מלמעלה בצורה חופשית את כל יתר המרכיבים | מתבלים בשמן זית, בסלמי ובלסמי מצומצם בנגיעות, מלח ופלפל גרוסים ומגישים בסטייל – ככה פשוט!
ובקצת יותר ארוך (עם כל הניואנסים הקטנים…) –
1. פורסים את הזוקיני לעיגולים עבים (עם הקליפה). מחממים היטב מחבת רגילה/פסים עם מעט שמן זית ומעט מלח גרוס.
קולים את הזוקיני כ-2-3 דקות מכל צד עד לקבלת סימני צריבה חומים יפים (אפשר להוסיף עטד נגיעה שמן זית ומלח גרוס אחרי שהופכים). מוציאים הצידה
שני דגשים –
(1) עובדים על הלהבה הבינונית בכיריים בעוצמה הכי גבוהה ולא מנמיכים את האש כדי לא לקבל "טעמי בישול"
(2) לא מתפתים להפוך לפני שרואים סימני צריבה חומים יפים, כי ככה זה הכי טעים!
2. את העגבניות פורסים בשלמותן לעיגולים דקים. אם העגבניה מאוד גדולה אפשר לעבוד עם הסכין בצורה אופקית מצד לצד
3. מסדרים את העגבניות אחת טיפה עולה על השניה על כל שטח צלחת ההגשה (בחרו צלחת שטוחה עם שוליים או מעט עמוקה), מזלפים מעט שמן זית, מטפטפים מעט בלסמי רגיל. מפזרים מלמעלה בצורה חופשית את הרוקט, פרוסות הזוקיני וקרעי מוצרלה (פשוט קורעים את הכדור לחתיכות עם היד)
*טיפ – אני מוזגת את הבלסמי לפקק ומהפקק מטפטפטת בעדינות בכמה מוקדים. בלסמי זה סופר טעים אבל סופר דומיננטי ולכן לא צריך להגזים!
4. מוסיפים את עלי הבזיליקום, זילוף שמן זית, כמה טפטופים של בלסמי ונגיעות של בלסמי מצומצם (פשוט עוברים עם הבקבוק ועושים לחיצה קטנה כל כמה ס"מ בכמה מוקדים). מלח ופלפל גרוסים ומגישים בסטייל – ככה פשוט!
אז הגעתי ל"שלב של כמה דברים לי אליך" –
שינויים ואלתורים – חיתוך הזוקיני – אפשר לחתוך גם למקלות או לפרוסות – הכל מתקבל מושלם! | עלים – אפשר לשלב מיקס של עלי בייבי במקום/בנוסף לעלי הרוקט | פסטו – אפשר להוסיף בנגיעות למי שאוהב | תוספות – אפשר להוסיף צנוברים קלויים, אגוזים קצוצים ו/או גרידת לימון – שתמיד מוסיפה המון!
הכנה מראש – אפשר להכין מראש את הזוקיני ולשמור מכוסה בטמפ' החדר עד שעתיים-שלוש/במקרר (פחות מומלץ במקרר אבל גם זורם) את הרכבת המנה רצוי לעשות רק בסמוך להגשה!
ואם עדיין לא קמתם להכין…
צפו בסרטון הכנה ומייד תקבלו חשק –
הצגת פוסט זה באינסטגרם
והינה עוד כמה מנות מהבלוג ממש דומות לזו – קפרזה משודרג, קפרזה אנטיפסטי, מגדלוני קפרזה וחציל קלוי
כרגיל, אם הכנתם, לקחתם טיפ, רעיון או קיבלתם השראה,
תמיד אשמח לשמוע מכם
אפשר פה למטה בתגובות, אפשר ב-אינסטגרם או ב-פייסבוק ואפשר גם לכתוב לי מייל
ואם במקרה עוד לא הצטרפתם למועדון החברים של EshetStyle
מצטרפים ממש כאן וביחד מתקתקים איתי במטבח ועפים על היום יום!
אוהבת
טליה



